ua en ru

Розведення сторін в зоні АТО не передбачає здачу територій, - Хуг

Розведення сторін в зоні АТО не передбачає здачу територій, - Хуг Фото: Олександр Хуг

Розведення сторін унеможливить потенційні бойові дії між сторонами

Розведення сторін в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі не передбачає здачу територій. Про це заявив заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг, повідомляє Hromadske.

"Дуже важливо, щоб всі розуміли - розведення сил і засобів не передбачає відступ чи здачу території. Цей захід якраз унеможливить потенційні бойові дії між сторонами", - заявив він.

Хуг також зауважив, що той факт, що наразі тривають бойові дії уздовж лінії зіткнення і той факт, що сторони перебувають в безпосередній близькості одна до одної, свідчить про нагальну необхідність розведення сил і засобів.

Він наголосив, що розведення сил та засобів, зокрема у Станиці Луганській, є нагальною необхідністю для місцевих двох тисяч жителів.

"Ми щодня бачимо дві тисячі мирних жителів, які стоять у черзі, щоб перетнути цей понівечений міст у Станиці Луганській...Для того, щоб вони не наражались на ризик різкого відновлення бойових дій в цьому районі, та для того, щоб ремонтні бригади могли взятись за відновлення мосту. Бо міст просто може зламатися під натиском людей, коли вони його перетинають", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ОБСЄ фіксує високий рівень насильства на Донбасі.