ua en ru

Місія ОБСЄ з початку 2017 року зафіксувала на Донбасі майже 3 тис. невідведених озброєнь

Місія ОБСЄ з початку 2017 року зафіксувала на Донбасі майже 3 тис. невідведених озброєнь Фото: Олександр Хуг (facebook.com/oscesmm)

Хуг зазначив, що по обидві сторони лінії дотику кількість невідведеного озброєння приблизно однакова

Місія ОБСЄ з початку 2017 року зафіксувала на Донбасі майже 3 тис. невідведених озброєнь. Про це заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг в інтерв'ю виданню "Ділова столиця".

"Важливо згадати, що з початку 2017 року ми спостерігали майже 3000 озброєнь в тих місцях, де його не повинно бути. Якщо б це озброєння було відведено за обумовлену лінію, більшість з понад 300 жертв серед цивільного населення, які ми підтвердили з початку року, не були б поранені або не загинули б", - заявив він.

Крім того, Хуг зазначив, що по обидві сторони кількість невідведеного озброєння приблизно однакова.

"Ще раз я б хотів підкреслити, що не буває такого, що одна сторона просто чекає, поки інша розгортає танки і міномети. Майже завжди, сила і техніка (по обидві сторони), приблизно в однаковій кількості. Якби це було не так, ми спостерігали б зміну лінії зіткнення. А в даному випадку, вона статична, оскільки по обидві сторони розміщується практично однакова кількість сил і техніки", - заявив він.

Хуг також додав, що сторони конфлікту на Донбасі, як і раніше, відмовляються надати місії ОБСЄ повний доступ для повної оцінки їх присутності.

Нагадаємо, раніше Хуг заявляв, що в мінських угодах немає жодного положення, що дозволяє вогонь у відповідь.