ua en ru

Місія ОБСЄ фіксує ознаки військової присутності в зоні безпеки на Донбасі

Місія ОБСЄ фіксує ознаки військової присутності в зоні безпеки на Донбасі Фото: спостерігачі ОБСЄ (flickr.com/osce)

Спостерігачі заявляють про активізацію сил з обох сторін

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує ознаки військової присутності в зоні безпеки на Донбасі. Про це йдеться у звіті місії, опублікованому 14 травня.

Повідомляється, що спостерігачі зафіксували бойові броньовані машини, нещодавно вириті траншеї, боєприпаси, зенітні установки та інші ознаки військової присутності в зоні безпеки.

Зокрема, 7 травня в підконтрольному Україні населеному пункті Золоте-4 зафіксували свіжу траншею, яка простягалася на 15 метрів навколо будинку, а також озброєнного військовослужбовця, який заходив в інший будинок, і ще п'ятьох військовослужбовців у дворі.

10 травня безпілотник зафіксував дві БМП-2 і імовірно броньовану машину типу БМП поблизу Причепилівки, 4 нещодавно вириті траншеї. У той же день в непідконтрольних уряду районах БПЛА зафіксував дві свіжовикопані траншеї.

Також повідомляється, що 12 травня спостерігачі в підконтрольних уряду районах бачили броньовану розвідувально-дозорну машину на блокпості в районі Водяного, а також два БТР і дві БРДМ на перехресті недалеко від Калинового. Крім того, 13 травня біля Авдіївки спостерігачі зафіксували зенітну установку, яка на вантажівці рухалася в західному напрямку.

13 травня місія зафіксувала фрагмент боєприпасу, який лежав на тротуарі перед автостанцією в окупованому Докучаєвську. Верхня частина боєприпасу була спрямована на північ. За оцінкою СММ, він був імовірно випущений з південного напрямку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко ініціює розробку цільових програм шефства для країн ЄС над Донбасом.