ua en ru

Місія МВФ повертається в Україну

Місія МВФ повертається в Україну Фото: Міжнародний валютний фонд (flickr.com)

МВФ приїде в Україну протягом декількох тижнів

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибуде в Україну протягом наступних кількох тижнів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Мілованова у Facebook.

За його словами, директор європейського департаменту МВФ Пол Томпсон підтвердив повернення місії МВФ в Україну.

"Тільки що директор європейського департаменту МВФ Пол Томпсон підтвердив, що протягом найближчих тижнів місія МВФ повертається в Україну. Продовжуємо активну співпрацю для вироблення політик, спрямованих на утримання макроекономічної стабільності, прорив у структурних реформах і суттєве посилення потенціалу вітчизняної економіки", - написав Мілованов.

Місія МВФ повертається в Україну

За словами Пола Томпсона, Україна досягла значного прогресу в досягненні макро стабільності. При цьому він зазначив, що попередні дві програми були досить успішними.

"Дискусії з урядом йдуть і місія прибуде в Київ у найближчі тижні для обговорення всіх деталей", - заявив Томпсон.

Press Briefing: European Department

Watch LIVE at 15:30 CET (09:30 EDT) #IMF #European Department press briefing with Poul Thomsen. Click or tap on 'Get Reminder' to receive a notification when the event starts and watch LIVE here

Опубліковано International Monetary Fund П'ятниця, 18 жовтня 2019 р.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду перебувала в Києві 12-26 вересня. Місія почала обговорення нової трирічної програми за підтримки МВФ в рамках механізму розширеного фінансування. У заяві мвф за підсумками візиту йдеться про те, що обговорення нової програми будуть продовжуватися в найближчі тижні.

Крім того, міністр фінансів України Оксана Маркарова заявила, що Міжнародний валютний фонд наполягає на необхідності запровадження ринкового утворення тарифів на комунальні послуги та виступає проти зниження тарифів для населення. За її словами, фонд не проти субсидій для населення, але за те, щоб ціна на природні ресурси відповідала їх ринковою ціною.