ua en ru

Місія МВФ прибуде в Україну у другій половині вересня, - НБУ

Місія МВФ прибуде в Україну у другій половині вересня, - НБУ Фото: перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарук

Про це заявив перший заступник голови НБУ Олександр Писарук

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибуде в Україну у другій половині вересня для другого перегляду програми розширеного фінансування. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Национального банка Украины (НБУ).

"Місія МВФ прибуде в Україну у другій половині вересня", - повідомили в прес-службі Нацбанку, цитуючи слова першого заступника голови Нацбанку Олександра Писарука

Нагадаємо, раніше МВФ охарактеризував економіку України все ще тендітну, але вже з ознаками стабілізації. Про це йдеться в резюме від 22 липня 2015 р. до першого перегляду в рамках розширеної програми допомоги України від фонду. Так, згідно з цим звітом, стан економіки України посилили ескалація конфлікту на сході країни, а також падіння курсу гривні. Але разом з тим відзначається, що за останні місяці ситуація почала трохи стабілізуватися.

Крім того, в документі наголошується, що українською владою був зроблений потужний старт у реалізації програми допомоги від МВФ.

"Всі критерії ефективності на кінець березня 2015 р. і, грунтуючись на попередньою інформацією, на кінець червня були виконані. Вісім критеріїв були завершені, хоча чотири з них з затримкою, і два були перетворені в попередні заходи для цього огляду. Переговори з кредиторами щодо реструктуризації держборгу досягли прогресу. Останнім часом активізувалася взаємодія представників спеціального комітету кредиторів з пропозицією влади щодо реструктуризації", - наголошується в звіті.

Варто також зазначити, що даний звіт став вирішальним фактором для схвалення Міжнародним валютним фондом про виділення Україні чергового траншу на суму 1,7 млрд дол.