ua en ru

Міщенко: Партійний список "Батьківщини" затверджувався без голосування (доповнення)

Партійний список "Батьківщини" для участі у виборах затверджувався без узгодження і голосування, "верхівка склала вночі" даний список. Про це заявив нардеп Сергій Міщенко, який вийшов зі складу фракції БЮТБ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вийшов зі складу "Батьківщини" з морально-етичних міркувань. Якщо я бачу, що у генералів майбутньої фракції наступного скликання... така дивна совість, я вважаю, що взагалі її немає, цієї совісті. Я поважаю голову фракції і всіх членів фракції, але, на жаль, керівники партії вважають, що я не потрібний партії. Вони сказали, що ти нам не потрібний, ми тебе для проформи ставимо 141-м, але ти ж розумієш, що ти не проходиш до наступного парламенту", - сказав Міщенко.

Він підкреслив, що за час свого перебування на посаді ніде не зрадив опозицію і "мені нічого на себе наговорювати". Також Міщенко підкреслив, що не планує входити в якусь фракцію діючого парламенту, а залишатиметься позафракційним.

На питання, чи буде Міщенко балотуватися по мажоритарному округу, він відповів: "Напевно, так, в одному з округів. . Це буде 98 округ, Бориспільський район, місто Яготин".

Також "кинутими" керівництвом партії "Батьківщина" Міщенко назвав народних депутатів Шкіля, Білоруса, Костенка, Тарана-Терена, Терьохіна, Кирильчука, Шишкину. За словами Міщенко, ці народні депутати також потрапили в "непрохідну частину списку". "У цих людей просто шок, а я від нього відійшов раніше.., адже у мене достатньо багато друзів, які мене попередили", - відзначив нардеп.