ua en ru

Світові ціни на продовольство в березні виросли на 1%, - ООН

За даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, світові ціни на продовольство в березні 2013 р. виросли на 1%, передає телеканал "Росія 24".

Згідно з матеріалами, опублікованими на сайті Продовольчої і сільськогосподарської організації (Food and Agriculture Organization, ФАО), основною причиною зростання цін стало подорожчання молочної продукції через вкрай посушливих погодних умов в Новій Зеландії, яка є одним зі світових лідерів з виробництва сухого молока.

Крім того, у FAO відзначають, що тривала зима в Європі призвела до помітного зниження площ пасовищ, що призвело до зниження надоїв молока.

На цьому тлі значення індексу світових цін на молоко в березні виросло на 11%. Частка молочної продукції у зведеному індексі світових цін на продовольство складає 17%.

Середнє значення індексу продовольчих цін FAO в березні 2013 р. склало 212 пунктів. Це вище показників за лютий на 1%, однак нижче на 1,7% рівнів березня 2012 р.

При цьому значення березні 2013 р. майже на 11% нижче рекордних значень індексу світових цін на продовольство, зафіксованих у лютому 2011 р.

Читайте також: В Україні ціни на овочі знизилися на 21,1%, - Присяжнюк