ua en ru

Світові ринки визнали перемогу Клінтон над Трампом на дебатах, - Bloomberg

Світові ринки визнали перемогу Клінтон над Трампом на дебатах, - Bloomberg Фото: Хілларі Клінтон

Зростання мексиканського песо вказує на те, що шанси Трампа на перемогу зменшилися

Світові ринки визнали переможцем телевізійних дебатів кандидата в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема, мексиканський песо, курс якого міг вважатися показником шансів кандидата від республіканців Дональда Трампа, зріс. Зростання песо ознака того, що шанси Трампа на перемогу зменшилися. Варто нагадати, що Трамп неодноразово заявляв про необхідність заборонити в'їзд мігрантів в США, а також виступав за будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Крім того, котирування японської ієни і золота знизилися, що також означає зменшення шансів Трампа. Так, ф'ючерси на золото подешевшали на 0,28%, а ієна ослабла по відношенню до 16 світових валют (долара - на 0,5%).

У той же час зріс ринок акцій США, що згідно Bloomberg, означає перевагу Клінтон. Ф'ючерси на біржові індекси S&P, Dow і NASDAQ торгуються в плюсі на 0,2%.

Нагадаємо, раніше авторитетні видання CNN і The POLITICO оприлюднили результати опитувань, згідно з якими у дебатах перемогла Хіларі Клінтон.

Повідомляється, що 99% демократів і 57% республіканців відзначили, що Клінтон обійшла свого опонента від Республіканської партії Дональда Трампа. У свою чергу, тільки 1% демократів і 43% республіканців назвали переможцем Трампа.