ua en ru

Світові мегаполіси планують заборонити дизельні авто до 2025 року

Світові мегаполіси планують заборонити дизельні авто до 2025 року Фото: вихлопні гази дизельного автомобіля

Натомість збільшать інвестиції в розбудову громадського транспорту і велосипедних доріжок

Чотири світові мегаполіси - Мехіко, Париж, Афіни і Мадрид - планують заборонити використання автомобілів із дизельними двигунами на своїх дорогах до 2025 року. Про це заявили мери цих чотирьох міст під час зустрічі в Мехіко, передає DW.

Серед мотивів такого кроку називають кращу охорону здоров’я жителів цих мегаполісів.

Зазначено, що зустріч відбулася на полях саміту групи C40, яка на сьогодні об'єднує представників 83 міст з усього світу, що намагаються вживати заходи для скорочення викидів парникових газів.

Як повідомили мери, вказані чотири міста-столиці мають намір у майбутньому збільшити інвестиції в розбудову громадського транспорту та велосипедних доріжок. Крім того, очільники чотирьох міст зобов'язалися "зробити все, що в їхніх силах, щоб просувати використання електричних та гібридних автомобілів".

Нагадаємо, нещодавно в США викрили ще одну нелегальну функцію у програмному забезпеченні в моделі Audi з V6 двигуном: автоконцерн використував це нелегальне програмне забезпечення для фальшування показників рівня викидів СО2 у машинах із дизельним та бензиновим двигунами.