ua en ru

У США викрили нові маніпуляції з програмним забезпеченням Audi

У США викрили нові маніпуляції з програмним забезпеченням Audi Фото: автоконцерн Audi

Виявлено нелегальну функцію у програмному забезпеченні в моделі з V6 двигуном

Каліфорнійська рада з ресурсів атмосфери (СARВ) викрила ще одну нелегальну функцію у програмному забезпеченні в моделі Audi з V6 двигуном. Автоконцерн використував це нелегальне програмне забезпечення і для фальшування показників рівня викидів СО2 у машинах із дизельним та бензиновим двигуном і у Європі, передає DW.

Зазначено, що машини могли розпізнавати, перебувають вони на тестуванні чи просто їдуть вулицями. Якщо кермо після старту не рухалося, то активувалася спеціальна програма автоматичної коробки передач, котра забезпечувала особливо низький рівень викидів СО2. Якщо ж кермо поверталося на більше ніж 15 градусів, то цей режим деактивувався і машини їздили, використовуючи зовсім іншу програму, витрачаючи значно більше пального та продукуючи більше викидів СО2.

Повідомляється, що автовиробник зупинив використання цього програмного забезпечення у травні 2016 року, незадовго до того, як CARB виявила маніпуляції у старішій моделі. "Дочка" концерну VW у зв'язку з цим випадком відсторонила від роботи відповідальних техніків. В Audi не захотіли коментувати інформацію німецького видання, а в CARB взяти реакцію ще не вдалося.

Концерн Audi торік зізнався, що вбудовував у свої машини з шестициліндровими дизельними двигунами програмне забезпечення, котре згідно з американським законодавством, є нелегальним. До того його материнський концерн VW визнав, що 11 млн машин із дизельним двигуном у всьому світі були обладнані комп'ютерною програмою, за допомогою якої можна маніпулювати показниками викидів під час проведення перевірки.

Нагадаємо, влітку 2016 року повідомлялося, що бренд Audi розпався надвоє.