ua en ru

Світові лідери засудили теракт в Барселоні

Світові лідери засудили теракт в Барселоні Фото: теракт в Барселоні (twitter.com Yotam_R82)

Генсек НАТО і президент Євроради засудили терористичний акт в Барселоні

Світові лідери засудили теракт в Барселоні (Іспанія), що стався в центрі міста сьогодні, 17 серпня 2017 року. Про це глави держав і організацій заявили в Twitter.

"Я засуджую жахливу атаку в Барселоні. Мої думки з усіма потерпілими. Ми єдині в боротьбі з тероризмом", - заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

У свою чергу, президент Європейської Ради Дональд Туск зазначив, що вся Європа - на стороні Барселони. "Наші думки - з жертвами та усіма потерпілими від цього боягузливого нападу на невинних", - додав Туск.

Чинний голова ОБСЄ, глава МЗС Австрії Себастьян Курц заявив, що терористичний акт в Барселоні проти невинних людей заслуговує різкого осуду.

"Жахливі новини надходять з Барселони. Я засуджую найсуворішим чином цей жорстокий терористичний акт проти невинних людей. Мої думки з постраждалими. Тероризм не пройде", - заявив Курц.

Крім того, свою підтримку Іспанії висловили президент Франції Еммануель Макрон.

"Всі мої думки і солідарність Франції з жертвами трагічного нападу в Барселоні. Ми як і раніше єдині і рішучі",- заявив Макрон.

Також, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей повідомила, що вона подумки з жертвами "сьогоднішньої жахливої атаки в Барселоні" і екстреними службами, які реагують на цей інцидент. За її словами, Британія стоїть поряд з Іспанією проти терору.

"Ми в глибокому смутку разом з жертвами жахливого нападу в Барселоні - з солідарністю і дружбою на боці іспанців", - написав у мережі Twitter представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп і держсекретар США Рекс Тіллерсон засудили теракт в Барселоні (Іспанія), який відбувся сьогодні, 17 серпня 2017 року.