ua en ru

Світові авіакомпанії тимчасово припинили польоти над Сирією

Світові авіакомпанії тимчасово припинили польоти над Сирією Фото: літак Air France (flickr.com/clementspotter)

Раніше авіакомпаніям було рекомендовано враховувати можливість завдання ударів по Сирії у відповідь на хіматаку 7 квітня

Найбільші світові авіакомпанії перестали літати через сирійський повітряний простір, оскільки Сполучені Штати та інші західні країни розглядають дії у відповідь на хімічну атаку біля Дамаска 7 квітня. Про це повідомляє The New York Times.

Так, свої маршрути змінили Air France, Lufthansa і EasyJet, кувейтська Kuwait Airways скасувала польоти в Бейрут, а основний ліванський перевізник Middle East Airlines оголосив про перегляд частини розкладу до вечора 13 квітня.

Водночас представник Eurocontrol, яка здійснює основні диспетчерські функції в країнах ЄС, повідомив, що пропозиція авіакомпаніям враховувати можливість завдання ударів по Сирії від 10 квітня мала рекомендаційний характер.

Він додав, що нинішня ситуація не нова і, наприклад, кілька років тому те ж саме відбувалося, коли Росія за допомогою ракет із акваторії Каспійського моря атакувала позиції бойовиків ІДІЛ на території Сирії.

Напередодні Федеральне управління цивільної авіації США попередило пілотів цивільної авіації, що з 12 квітня по 12 травня небезпечною буде вважатися територія між британською авіабазою на Кіпрі і столицею країни Нікосією у зв'язку з підвищеною активністю британських військових в регіоні.

Нагадаємо, Великобританія закрила з 12 квітня по 12 травня повітряний простір над прилеглим до британської авіабазі Акротірі на Кіпрі районом Середземного моря у зв'язку з майбутнім "збільшенням військової активності".