ua en ru

Британія закрила повітряний простір над авіабазою на Кіпрі

Британія закрила повітряний простір над авіабазою на Кіпрі Фото: прапор Великої Британії (pixabay.com/skeeze)

Літак британської повітряної розвідки та керування завданням ударів вилетів у бік Сирії

Велика Британія закрила з 12 квітня по 12 травня повітряний простір над прилеглим до британської авіабази Акротірі на Кіпрі районом Середземного моря у зв'язку з майбутнім збільшенням військової активності". Це випливає з даних міжнародного повідомлення для авіаційного персоналу (NOTAM), передає "Інтерфакс".

В означений період морський район поблизу британської бази, розташованої на південному березі Кіпру, оголошено небезпечним для польотів цивільної авіації.

Водночас у четвер з авіабази Уоддінгтон в Англії вилетів літак повітряної розвідки та керування завданням ударів Sentinel R.1 британських ВПС, взявши курс на Східне Середземномор'я в сторону берегів Сирії.

За даними моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, увечері 12 квітня британський розвідувальний літак з бортовим номером ZJ690 був зафіксований на схід від грецького острова Крит

Як зазначає видання, поки неясно, чи здійснював він тільки переліт на британську авіабазу в Акротірі на Кіпрі чи ж летів на виконання завдання із визначення цілей для можливого удару по Сирії

Нагадаємо, США розглядають вісім об'єктів як потенційні цілі для ударів у відповідь на хімічну атаку в Сирії.