ua en ru

Світовий банк виділить "Укрексімбанку" 200 млн дол. для фінансування енергоефективних інвестиційних проектів

Голова правління публічного акціонерного товариства "Державний експортно-імпортний банк України" Микола Удовиченко та директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Мартін Райзер 10 червня 2011 р. підписали договірні документи по Проекту з енергоефективності - гарантійну угоду між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР), угоду про позику між АТ "Укрексімбанк" та МБРР і відповідні додаткові листи. Про це повідомляє прес-служба банку.
Відповідно до зазначених угод Світовий банк надасть АТ "Укрексімбанк" в рамках проекту по енергоефективності під державні гарантії кредитні ресурси в обсязі 200 млн дол. строком до 30 років.
Даний проект спрямований на зниження енергоємності в промисловості України та зменшення втрат енергії в комунальному секторі, зокрема в теплопостачанні, із залученням збалансованого фінансового посередництва.
За рахунок отриманих коштів "Укрексімбанк" буде надавати середньо- і довгострокові кредити на фінансування енергоефективних інвестиційних проектів, у тому числі і через інші комерційні банки. Відбір кінцевих позичальників та банків-учасників проекту буде здійснюватися у відповідності з певними спільно зі Світовим банком критеріями прийнятності, що передбачають зменшення споживання енергії та фінансову стійкість.