ua en ru

Світова економіка може вперше за 10 років показати синхронне зростання, - WSJ

Світова економіка може вперше за 10 років показати синхронне зростання, - WSJ Фото: світова економіка відновлюється після глобальної кризи (pixabay.com)

Економіки 45 найбільших країн можуть продемонструвати одночасне зростання за підсумками 2017

Вперше за останні десять років світова економіка за підсумками цього року може продемонструвати синхронне зростання, повідомляє американське видання The Wall Street Journal.

Повідомляється, що вперше за десятиліття 45 найбільших країн світу можуть за підсумками 2017 року продемонструвати синхронне зростання обсягів ВВП. Видання пише, що це означає успішне завершення відновлення світової економіки після глобальної кризи.

Крім того, повідомляється, що у 33 з 45 найбільших країн спостерігається збільшення темпів зростання економіки порівняно з попереднім роком. За оцінками експертів, цей показник є найвищим з 2010 року.

Нагадаємо, раніше Bloomberg назвав нові "локомотиви" зростання світової економіки. За оцінками аналітиків, нинішнє прискорення зростання світового ВВП відбувається за рахунок Японії та країн єврозони. Лідерами зростання ВВП єврозони є Іспанія, Італія та Франції.