ua en ru

Bloomberg назвав нові "локомотиви" зростання світової економіки

Bloomberg назвав нові "локомотиви" зростання світової економіки Фото: Японія та єврозона забезпечують зростання світової економіки (pixabay.com)

Зростання глобального ВВП прискорилося за рахунок Японії та єврозони

Новими "локомотивами" світової економіки за результатами зростання глобального ВВП стали єврозона та Японія, які до цього гальмували глобальний економічний розвиток, передає Bloomberg з посиланням на прогноз аналітиків.

Повідомляться, що, за оцінкою аналітиків, протягом II кварталу 2017 року зростання глобального ВВП прискорилося до максимуму за 2,5 року і склало більше 4% в річному вираженні. Також експерти прогнозують, що світова економіка продемонструє зростання на 3,4 та 3,5% в 2017 і 2018 роках.

Повідомляється, що прискорення зростання світового ВВП відбувається за рахунок Японії та єврозони. Зокрема, економіка єврозони після декількох років незначного зростання продемонструвала збільшення на 0,6 і 2,2% в квартальному і річному вираженні порівняно з 0,3 і 1,6% у відповідному періоді 2016 року. Лідерами зростання ВВП єврозони є Іспанія, Італія та Франції.

У той же час ВВП Японії в квартальному вираженні виріс на 1% (4% у річному вираженні), що дозволило країні вийти на перше місце за темпами економічного зростання серед країн "Великої сімки". Також повідомляється, що в Японії на тлі високого внутрішнього попиту шостий квартал поспіль спостерігається економічне зростання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогнози зростання світового ВВП в 2017 і 2018 роках. Так, у 2017 році зростання ВВП становитиме 3% (червневий прогноз - 2,9%), а в 2018 році очікуване зростання світової економіки складе 3,2% (у червні - 3,1%).