ua en ru

Миротворці ООН зможуть прибути на Донбас через 10 місяців після рішення Генасамблеї, - Марчук

Миротворці ООН зможуть прибути на Донбас через 10 місяців після рішення Генасамблеї, - Марчук Фото: Євген Марчук (УНІАН)

Марчук зазначив, що миротворчі війська ООН формуються під конкретну задачу

Миротворча місія ООН зможе прибути на Донбас тільки через 10 місяців після відповідного рішення Генасамблеї. Про це заявив представник України у підгрупі з питань безпеки контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Євген Марчук, повідомляє "112 Україна".

Як повідомив Марчук, миротворчих військ ООН немає, вони формуються під конкретну задачу, після чого на конкретну територію направляють групу для вивчення ситуації, після чого визначається необхідне число миротворців.

"Щодо функцій - ясна річ, що це не може бути тією нісенітницею, "охорона патрулів ОБСЄ", ніколи в історії ООН такого не було. Далі вони визначають рівень небезпеки персоналу, який термін ротації... Після вивчення на місці потім приїжджає передова місія і розробляється бюджет. Паралельно з цим секретаріат ООН працює з країнами, які можуть направити миротворців", - сказав Марчук.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявляв, що Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина вже заявили про готовність взяти участь в миротворчій місії ООН на Донбасі.

Крім того, радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон заявив, що участь у переговорах щодо введення миротворчих сил ООН на Донбас може свідчити про непряме визнання Росією існування проблеми.