ua en ru

Волкер назвав країни, які готові направити миротворців на Донбас

Волкер назвав країни, які готові направити миротворців на Донбас Фото: Курт Волкер (РБК-Україна)

Не менше шести країн вже заявили про готовність взяти участь у місії на Донбасі

Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія і Туреччина вже заявили про готовність взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі. Про це в інтерв'ю одному з російських ЗМІ заявив спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер.

Волкер зазначив, що не може відповідати на питання про чисельність миротворців, необхідної для місії на Донбасі. У той же час він підкреслив, що ряд країн вже заявив про готовність взяти в ній участь.

"Про це заявили Швеція, Фінляндія, Австрія, Білорусь, Сербія та Туреччина. На мій погляд, це хороший діапазон країн, який включаюет кілька держав, які розглядаються в Росії більше як частина Заходу, і кілька держав, які розглядаються на Заході більше як частина простору СНД, і я вважаю, що відчуття балансу було б логічним", - зазначив Волкер.

Він також додав, що на сьогодні опрацьовуються варіанти введення місії на окупований Донбас.

"Якщо ми зможемо домогтися виведення російських військ з України, перш ніж Україна направить свої війська для повернення території під свій контроль, туди прибудуть сили з мандатом ООН. Вони приймуть контроль від Росії. Вони встановлять безпеку, забезпечать, щоб люди там були захищені, і про них піклувалися, і тоді ми здійснили б ці політичні кроки в рамках мінських угод", - зазначив Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що США є дані про командирів російських військ на Донбасі.

Також раніше стало відомо, що президент України Петро Порошенко на Генасамблеї ООН підніме питання розміщення миротворчої місії на Донбасі.