ua en ru

Миротворці ООН на Донбасі можуть сприяти вирішенню конфлікту, - Сайдик

Миротворці ООН на Донбасі можуть сприяти вирішенню конфлікту, - Сайдик Фото: Мартін Сайдик (twitter.com/synychka)

Місія миротворців ООН не повинна залучатися лише для безпеки місії ОБСЄ

Залучення миротворців ООН на Донбас могло б сприяти вирішенню конфлікту на сході України. Про це сказав спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі (ТКГ) по Україні Мартін Сайдик у середу, 16 травня, передає "БЕЛТА".

"Я вже неодноразово говорив, що залучення сил ООН могло б дійсно сприяти вирішенню конфлікту на сході України", - сказав Сайдик.

Він також додав, що минулого тижня у Вашингтоні мав можливість зустрітися зі спецпредставником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером, який підтримує ідею про введення миротворців.

Також Мартін Сайдик раніше заявляв, що направлення миротворців ООН лише для забезпечення безпеки Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі не може розглядатися у відриві від мінських угод.

Щодо питання обміну заручниками - спецпредставник ОБСЄ в ТКГ сподівається, що прогрес саме по цій темі можливий на зустрічах у "нормандському форматі".

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепартаменту з питань України Курт Волкер на брифінгу Гельсінкській комісії Конгресу США заявив, що миротворча місія ООН на Донбасі може розблокувати імплементацію мінських угод. Зокрема він зазначив, що за минулий рік агресія Росії принесла до великих жертв на Донбасі.