ua en ru

"Миротворець" доповнив список акредитованих в ДНР журналістів, СБУ його перевіряє

"Миротворець" доповнив список акредитованих в ДНР журналістів, СБУ його перевіряє Фото: сайт оприлюднив доповнений список журналістів

В СБУ журналістам-шпигунам погрожують відповідальністю

Сайт "Миротворець" опублікував оновлений список акредитованих в самопроголошеній "Донецькій народній республіці" журналістів. Про це йдеться в повідомленні прес-центру сайту.

В "Миротворці" відзначили, що раніше був опублікований неповний список акредитованих в ДНР журналістів .

"З цього приводу колектив Центру приносить свої щирі вибачення, оскільки список дійсно виявився не першої свіжості. Справа в тому, що опублікований на сайті список був отриманий від т. зв. міністра пропаганди терористичної організації "ДНР" Олени Нікітіної (Пушиліної) у грудні 2015 року і містив трохи більше 4000 записів. У той же час, більш свіжий список, який є в нашому розпорядженні і одержаний від заступника (в цілях конспірації його прізвище ми не будемо розголошувати), датований лютим 2016 року і містить 5412 записів, серед яких 2082 - це російські журналісти, а 1816 - журналісти інших країн", - йдеться в повідомленні.


У той же час в ефірі "5 каналу" радник голови СБУ Юрій Тандит заявив, що ті журналісти, які діють на підконтрольних територіях в інтересах Росії, будуть притягнуті до відповідальності.

"Цю інформацію ми перевіряємо, і ми займаємося цими списками. Ті, хто прикриваються посвідченнями журналістів і діють на користь сусідньої держави та порушують закони, м'яко кажучи, шпигують проти нашої держави, коли прийде час, вони будуть притягнуті до відповідальності", - заявив Тандит.

Зазначимо, раніше Тандем заявляв, що акредитованим на підконтрольних територіях журналістам санкції не загрожують.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська пропонує заблокувати доступ до сайту "Миротворець".