ua en ru

Лутковська пропонує заблокувати доступ до сайту "Миротворець"

Лутковська пропонує заблокувати доступ до сайту "Миротворець" Фото: Валерія Лутковська

Лутковська переконана, що порушення права на захист персональних даних вже набуло ознак системного характеру

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Служби безпеки України та голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе з рекомендацією вжити заходів щодо припинення незаконного збору та поширення персональних даних осіб на інтернет-сайті "Миротворець", а також забезпечити блокування доступу до зазначеного сайту на території України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби українського омбудсмена.

"Оприлюднені на інтернет-сайті "Миротворець" дані про осіб є об’єктом захисту відповідно до Закону України "Про захист персональних даних", який спрямований на захист прав людини і основоположних свобод, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних, та Закону України "Про інформацію", - йдеться у зверненні Лутковської.


Як зазначається, Лутковська переконана, що порушення права на захист персональних даних вже набуло ознак системного характеру, тож існує нагальна необхідність вжити дієвих заходів для припинення цього явища.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті "Миротворець" особистих даних журналістів, які отримували акредитацію в так званих ДНР/ЛНР.