ua en ru

Мірошниченко: Закон про вибори потрібно прийняти до 28 жовтня, за рік до "перегонів-2012"

Закон про вибори потрібно прийняти до 28 жовтня, рівно за рік до "перегонів-2012". Про це під час засідання прес-клубу газети "Известия в Украине" заявив представник Президента України в парламенті, народний депутат ПР Юрій Мірошниченко, передає прес-служба депутата.
"Що ж до дати ухвалення закону, побажання Президента Віктора Януковича були наступними: дочекатися офіційних висновків Венеціанської комісії, а потім розглядати законопроект. 14 жовтня комісія свої висновки дала. До 28 жовтня, рівно за рік до виборів 2012-го, нам потрібно прийняти закон. Сподіваюся, що ми впишемося", - зауважив Мірошниченко.
Він відмітив, що "крупні партії зацікавлені в закритій виборчій системі і високому прохідному бар'єрі, адже вони мають велику підтримку у виборців. А дрібні, а їх в Україні чимало, відстоюватимуть мажоритарну систему з низьким бар'єром".
За словами депутата, він погоджується, що для виборця принципово, аби його волевиявлення не було спотворено. "Але й для суб'єкта виборчого процесу важливо розуміти, чи буде він незалежний від партії, чи може йти блоком і яким буде прохідний бар'єр. Тому є ще багато запитань щодо правил проведення майбутніх виборів, висловлюються різні, часто протилежні думки з цього приводу", - підкреслюється у повідомленні.