ua en ru

Мірошниченко просить комітети ВР пришвидшити роботу над законопроектами про КПК та адміністративні послуги

Представник Президента України у ВР Юрій Мірошниченко просить профільні парламентські комітети прискорити розгляд і внесення до парламенту проекту Кримінально-процесуального кодексу та проекту закону про адміністративні послуги. Про це він заявив на сьогоднішньому засіданні погоджувальної ради керівників депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Законопроект Президента про Кримінально-процесуальний кодекс. Є прохання максимально професійно проаналізувати всі поправки і, разом з Тим, це робити у максимально швидкому режимі. Я, звісно, сподіваюсь, що це не буде відкладено на невизначений термін і, можливо, навіть завершити (роботу над ним) і на цьому тижні. Тобто як буде виходити у комітету, у робочої групи. У мене прохання, щоб працювали максимально уважно, але швидко", - сказав Мірошниченко.

Він також додав що Президент просить пришвидшити роботу над проектом закону про адміністративні послуги (№9435), оскільки "він вже пройшов перше читання і, на жаль, дуже довго перебуває в профільному комітеті".

"Справа в тому, що ці два законопроекти... мають надзвичайно важливі позитивні наслідки для простих громадян України, оскільки ті послуги, які надає держава сьогодні, - вони мають бути систематизовані, багато з них, можливо, треба скоротити і надавати їх безкоштовно, якщо це роблять державні органи. Є прохання максимально прискорити його розгляд в комітеті і розглянути на засіданні ВР в пленарному режимі в другому читанні", - сказав Мірошниченко.

Нагадаємо, голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра ще у січні заявляв про сподівання, що новий КПК буде прийнято у найближчий час.