ua en ru

У світі кожні сім хвилин через насильство гине дитина, - ЮНІСЕФ

У світі кожні сім хвилин через насильство гине дитина, - ЮНІСЕФ Фото: ЮНІСЕФ (flickr.com/sabra100)

ЮНІСЕФ закликав країни створити національні плани для подолання насильства над дітьми

В Дитячому фонду Організації об'єднаних націй (ЮНІСЕФ) заявили, що в світі кожні сім хвилин в результаті насильства гине дитина. Про це повідомляє DW.

"Сотні мільйонів дітей та неповнолітніх у різних країнах світу стають жертвами фізичного, сексуального насильства або психічної агресії", - йдеться у доповіді Дитячого фонду ООН, оприлюдненому 1 листопада 2017 року.

Згідно з інформацією експертів організації, кожну сьому хвилину в світі гине дитина в результаті вчиненого проти нього насильства.

Так само близько 300 млн дітей у віці від 2 до 4 років змушені переносити тілесні покарання або психічну агресію від батьків, інших осіб, наділених правом виховання.

Крім того, близько 15 млн дівчат у віці від 15 до 19 років стали жертвами зґвалтувань або їх примушували здійснювати інші дії сексуального характеру.

Наголошується, що для протидії таким явищам ЮНІСЕФ вимагає, щоб країни створили національні плани для подолання насильства проти дітей. Одним з кроків має стати створення консультативних служб для дітей та підлітків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву ЮНЕСКО, що у всьому світі 264 млн дітей і підлітків шкільного віку не відвідують школу.