ua en ru

Мир на Близькому Сході буде можливий лише за умови безпеки Ізраїлю, - Нетаньяху

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що мир на Близькому Сході буде можливим тільки тоді, коли його країна буде впевнена у своїй безпеці, передає радіо "Свобода".

Нетаньяху також розкритикував палестинців за, як він сказав, "прославлення вбивць", маючи на увазі те, як зустрічали звільнених Ізраїлем палестинських ув'язнених.

"В той час, як наш народ готовий зробити надзвичайно болючі кроки заради спроби покласти край конфлікту, я дивлюся на наших сусідів, на їх вище керівництво - вони святкують. Вбивці не є героями. І така поведінка точно не є шляхом до світу, світ так не робиться", - заявив він.

Зазначимо, що Ізраїль сьогодні вранці звільнив 26 палестинських ув'язнених. Жест доброї волі відбувається напередодні запланованого на кінець тижня візиту на Близький Схід держсекретаря США Джона Керрі. Він буде тиснути на ізраїльтян і палестинців з метою досягнення до квітня попередніх мирних домовленостей щодо відновлення мирних переговорів.

Більшість звільнених сьогодні палестинців були засуджені за вбивства ізраїльтян і відбули у в'язниці від 19 до 28 років.