ua en ru

МІП створив групу з напрацювання змін до законів у сфері свободи слова

МІП створив групу з напрацювання змін до законів у сфері свободи слова Фото: міністр інформаційної політики України Юрій Стець (прес-служба Кабміну)

Найближчим часом робоча група проаналізує українське законодавство у сфері медіа та свободи слова

На виконання плану дій Міністерства інформаційної політики України на 2016 рік було створено міжвідомчу робочу групу з напрацювання змін до законодавства у сфері свободи слова, передає прес-служба МІП.

Зокрема, до робочої групи увійшли нардепи Руслан Князевич, Ольга Червакова, Марія Іонова, Богдан Онуфрик; голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко; голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко та директор Департаменту інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів України Лариса Шустенко.

Зазначається, що до діяльності робочої групи запрошено представників ОБСЄ, Ради Європи, міжнародних правозахисних організацій, громадських організацій та медіа-експертів.

"Перед робочою групою стоїть чітке завдання - у короткі строки привести українське законодавство у сфері медіа та свободи слова у відповідність до найкращих європейських стандартів", - прокоментував міністр інформаційної політики Юрій Стець.

За словами депутата ВР Червакової, найближчим часом робоча група проаналізує українське законодавство у сфері медіа та свободи слова, систематизує напрацювання інститутів громадянського суспільства та запропонує пакет змін до нормативних документів.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав указ "Про Раду з питань захисту професійної діяльності журналістів і свободи слова".