ua en ru

МІП планує поновити мовлення "Радіо Приазов'я"

МІП планує поновити мовлення "Радіо Приазов'я" Фото: МІП планує поновити мовлення "Радіо Приазов'я"

"Радіо Приазов'я" буде надано ефірний час на хвилях радіо "Голос Донбасу", запуск якого в Маріуполі очікується вже навесні

Міністерство інформаційної політики України (МІП) планує поновить мовлення "Радіо Приазов'я" - українського мовника про життя національних меншин. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МІП.

Як зазначається, моніторингова місія відомства, в рамках своєї роботи в зоні АТО, провела зустріч в Маріупольському осередку спілки журналістів України, щоб проаналізувати стан українського мовлення в регіоні та виявила недостатній доступ громадян до мовлення дротового "Радіо Приазов'я". Головною проблемою припинення мовлення є відсутність бюджетування.

Повідомляється, що за словами секретаря Донецької обласної організації Спілки журналістів України Віктора Граматікова, "Радіо Приазов'я", що виходить в ефір в рамках мовлення Українського радіо, яке доступне кожному жителю Маріуполя, користується попитом громади, але несподівано програми припинили транслювати на дротовому радіо.

"Ми не можемо лишатися осторонь в такій ситуації. Мовлення - головний ключ до об'єднання нації навколо спільних цілей зробити країну нашої мрії. І коли припиняє трансляцію мовник, який був головним інформатором населення, був голосом держави - треба бити на сполох. Тому Міністерство інформаційної політики України, в рамках своїх повноважень, на засіданні Комісії підніме це питання і знайде необхідні рішення для подальшої трансляції приазовського радіо", - зазначив радник глави МІП з питань забезпечення функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

#НОВИНИ ВІДНОВЛЕННЯ МОВЛЕННЯ в зоні #АТОМІП поновить мовлення 'Радіо Приазов'я' – українського мовника про життя націон...

Опубліковано Міністерство інформаційної політики України 29 лютого 2016 р.

Як повідомляється, "Радіо Приазов'я" буде надано ефірний час на хвилях радіо "Голос Донбасу", запуск якого в Маріуполі очікується вже навесні.

"Детально це питання обговорять, та приймуть необхідні рішення, на найближчому засіданні Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що телегрупа "1+1 медіа" придбала першого ліцензованого оператора міжнародного супутникового телебачення в Україні Viasat.