ua en ru

МІП планує у 2016 році встановити в зоні АТО три телевежі

МІП планує у 2016 році встановити в зоні АТО три телевежі Фото: Олександр Бригинець

Там де сигнал ловить дуже погано, або відсутній взагалі, буде встановлено передавачі локально

Міністерство інформаційної політики України планує у 2016 році встановити в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) три телевежі для розширення українського мовлення. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МІП.

"Наразі можу повідомити, що в цьому році заплановано побудову трьох телевеж, які дадуть змогу забезпечити українським мовленням ще більше територій в зоні АТО. Маючи минулорічний досвід ми, спільними зусиллями в рамках роботи Комісії з питань функціонування телерадіомовлення при МІП, напрацювали певний алгоритм роботи, який є дієвим у напрямку відновлення мовлення", - зазначив радник міністра інформаційної політики України з питань функціонування телерадіомовлення Олександр Бригинець.

Як зазначається, Бригинець зауважив, що там де сигнал ловить дуже погано, або відсутній взагалі, буде встановлено передавачі локально. Це дозволить забезпечити невеличкі населені пункти та райони, які відірвані від українського інформаційного простору, принаймні обласним державним телебаченням.

"Під час моніторингу ми також враховуємо думку місцевого населення, безпосередньо спілкуючись, виявляємо їх вподобання. Люди по-різному ставляться до новин. Більшості цікаво отримувати не лише загальнодержавну і міжнародну інформацію, яка є практично на всіх українських телеканалах, а й інформацію від мовників з місцевими новинами, якими, в зоні АТО, є ДонТРК та ЛугТРК. Тому, під час встановлення передавального обладнання, враховуючи думку громади, розширюватимемо мережу обласних теле- та радіомовників", - розповів Бригинець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МІП адаптував звіт щодо відновлення мовлення в зоні АТО для іноземців.