ua en ru

Мінздоровсоцрозвитку РФ: Жертвами лісових пожеж у РФ стали 40 осіб

За даними на 15:30 за київським часом 2 серпня 2010 р., у результаті стихійних природних пожеж на території Росії загинули 40 осіб, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я і соціального розвитку (Мінздоровсоцрозвитку) РФ, передає РБК.
Усього пожежами охоплено 17 суб'єктів РФ. У 8 суб'єктах (Архангельська, Волгоградська, Саратовська, Володимирська, Івановська, Свердловська і Ленінградська області, а також Республіка Марій-Ел) звернень за медичною допомогою не було.
У 9 суб'єктах (Республіка Мордовія, Камчатський край, Бєлгородська, Воронезька, Липецька, Московська, Нижегородська, Рязанська та Тамбовська області) стихійні природні пожежі супроводжуються медико-санітарними наслідками. За медичною допомогою в цих 9 регіонах звернулося 323 постраждалих, амбулаторне лікування отримало 261, госпіталізовано 62 особи. В даний час в лікарнях залишаються 48 осіб.
За даними міністерства, на даний момент не надходило заявок про необхідність посилення та додаткового забезпечення органів охорони здоров'я суб'єктів РФ лікарськими засобами та додатковими силами. У всіх пунктах тимчасового розміщення відкриті медичні пункти, організовано цілодобове чергування медичного персоналу. У вогнищах спалаху чергують бригади швидкої медичної допомоги суб'єктів РФ.