ua en ru

У МОЗ відповіли на оголошення про страйк у медуніверситеті

У МОЗ відповіли на оголошення про страйк у медуніверситеті Фото: Міністерство охорони здоров'я України

МОЗ закликав не зривати навчальний процес

Міністерство охорони здоров'я України після оголошення безстрокового страйку Національним медуніверситетом імені Богомольця закликало не зривати навчальний процес. Про це йдеться в заяві міністерства на офіційному сайті.

"До представників МОЗ звертаються стурбовані викладачі та студенти НМУ з повідомленнями, що керівництво університету змушує студентів і науково-педагогічних працівників почати 26 лютого так званий "безстроковий всеуниверситетський страйк", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у МОЗ заперечують інформацію про блокування виплат стипендій і зарплат в НМУ.

"Також поширюється свідомо помилкова інформація про блокування Моз виплати стипендій і зарплат в НМУ. Звертаємося до студентів і викладацького складу університету не піддаватися на провокації та маніпуляції керівництва НМУ і не зривати навчальний процес", - зазначено в заяві.

Також у МОЗ зазначили, що Катерина Амосова була усунена від виконання повноважень за посадою ректора НМУ на час здійснення перевірки фактів про непроведення ліцензійного інтегрованого іспиту "КРОК-1".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що студенти і співробітники Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстроковий страйк.