ua en ru

Медичний університет Богомольця оголосив про страйк

Медичний університет Богомольця оголосив про страйк Фото: Національний медичний університет імені Богомольця (РБК-Україна)

Студенти та співробітники медичного університету оголосили про безстроковий страйк

Студенти та співробітники Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстроковий страйк. Про це йдеться в повідомленні на сайті медичного університету імені Богомольця.

Так, з 26 лютого навчальний процес і наукова діяльність в університеті Богомольця повністю зупиняється на невизначений час. Всі приміщення вузу будуть закриті за винятком приміщень клінік, де лікуються пацієнти.

"Страйк оголошено у зв'язку з безпрецедентним грубим і незаконним втручанням керівництва Міністерства охорони здоров'я України у незалежність і самоврядування НМУ імені А. А. Богомольця", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, страйк оголошено стачкомом, в який увійшли з боку студентства представники Студентського парламенту університету, студентської ГО "Студентська довіра", студентський профком, і студентський актив. Разом з тим з боку трудового колективу НМУ імені А. А. Богомольця декани і проректори, профспілковий комітет університету.

"МОЗ вирішив поставити весь університет на коліна, заблокувавши виплати стипендій студентам і заробітних плат трудовому колективу, незаконно відібравши банківське право підпису у законно обраного керівництва ВУЗу", - зазначено в заяві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка назвали фейком інформацію про те, що ВНЗ призупинив навчальний процес у зв'язку з відсутністю коштів на оплату за тепло та електроенергію.