ua en ru

Безкоштовний тест на COVID-19 в приватній лабораторії: як це працює

Безкоштовний тест на COVID-19 в приватній лабораторії: як це працює Фото: лікарі (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов роз'яснив, яким чином приватні лабораторії будуть залучати до безкоштовного тестування на COVID-19. Кабінет міністрів раніше ухвалив відповідну постанову.

Про це він розповів у ході брифінгу.

Степанов заявив, що МОЗ буде контрактувати через державні лабораторні центри можливості приватних лабораторій щодо проведення тестувань. Тобто, мобільна бригада або лікарня, яка здійснює забір у людини, буде передавати зразки в приватні лабораторії. Останні ж будуть проводити саме тестування на відповідному лабораторному обладнанні.

"У який спосіб це буде відбуватися? Це не означає, що зараз приватні лабораторії почнуть робити для людей з вулиці ці тести. Ми просто не в змозі будемо це проконтролювати... Ми будемо залучати приватні лабораторії, контрактувати їх і відвозити їм зразки для того, щоб вони проводили тестування", - сказав міністр.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що українці зможуть безкоштовно робити тестування на COVID-19 в приватних лабораторіях, адже Кабінет міністрів виділив для цього необхідне фінансування.

Як писало РБК-Україна, раніше глава уряду Денис Шмигаль заявив, що в Україні будуть збільшувати щоденну кількість тестів на коронавірус.

На сьогодні Україна вийшла на понад 30 тисяч тестувань щодня.