ua en ru

У МОЗ назвали програми, за якими відбудуться державні закупівлі у 2015 р

У МОЗ назвали програми, за якими відбудуться державні закупівлі у 2015 р Фото: МОЗ

Це програми, які мають чутливе соціальне значення

У Міністерстві охорони здоров'я України (МОЗ) назвали програми, за якими відбудуться державні закупівлі у 2015 році. Про це сьогодні, 5 серпня, під час прес-конференції повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це програма імунопрофілактики, тобто вакцини. Лікарські засоби і тест-системи для програми протидії туберкульозу. Це лікарські засоби та анти-ретровірусні препарати лікування ВІЛ-інфекції і так само тест-системи для діагностики ВІЛ-інфекції. Це програми онкології і онкогематології для дітей. Це програма онкології для дорослих. Це кілька програм Конвенції ООН, ми зараз їх довизначаємо, щоб визначити найбільш оптимальний механізм і темпи (попередньо це програма забезпечення дітей, хворих на гемофілію і харчування для дітей, хворих на орфанні захворювання). Останнє - це державна цільова програма для лікування, профілактики, діагностика і лікування вірусних гепатитів для дорослих та дітей",- повідомив Перегінець.

Перегінець зазначив, що при виборі програм МОЗ керувалося нагальною необхідністю покрити потреби.

"При виборі цих програм ми керувались нагальною необхідністю покрити потреби та програмою імунізації, де у нас є надійний партнер UNiSEF. Так само це програми, які мають чутливе соціальне значення і важливий соціальний компонент, як дитяча онкологія і онкогематологія",- зазначив Перегінець.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні скасували заборону на в'їзд ВІЛ-інфікованим іноземцям.