ua en ru

МОЗ заявляє, що дані стосовно 46 померлих від грипу потребують перевірки

МОЗ заявляє, що дані стосовно 46 померлих від грипу потребують перевірки Фото: глава МОЗ Олександр Квіташвілі

Відомості буде направлено до "Українського центру з контролю та моніторингу захворювань"

Дані щодо 46 осіб померлих від грипу, про які сьогодні повідомив заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин, не підтверджені ДЗ "Український центр контролю та моніторингу захворювань" Міністерства охорони здоров'я України (МОЗ). Про це йдеться у повідомленні прес-служби МОЗ.

"Дані щодо 46 осіб померлих від грипу не підтверджені ДЗ "Український центр контролю та моніторингу захворювань". Вони є лабораторно діагностованими територіальними органами Держсанепідслужби з початку епідсезону станом на 18.01.2016 року, проте матеріал від цих хворих ще буде направлено для їх подальшого вивчення та ідентифікації до ДЗ "Український центр з контролю та моніторингу захворювань" МОЗ України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі відомо, що всі померлі особи несвоєчасно звернулися за медичної допомогою та не були щеплені проти грипу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин зазначив, що всі 46 смертей офіційно підтверджені.

"Можна було б говорити, що на сьогодні нічого страшного не відбувається у зв'язку з тим, що до рівня епідпорогу ми не дійшли, але на жаль, ми можемо констатувати, що на сьогоднішній день в Україні підтверджені 46 смертей від грипу",- сказав Василишин.