ua en ru

МОЗ посилює роботу щодо здійснення держнагляду за безпекою та якістю харчових продуктів

Перший заступника міністра охорони здоров'я України Олександра Качур 24 липня провів нараду з питань координації діяльності центральних органів виконавчої влади щодо здійснення державного нагляду за безпекою та якістю харчових продуктів. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Першочергова увага в ході наради була приділена питанню захисту громадського здоров'я, в тому числі безпеки життєдіяльності населення, пов'язаного з безпекою харчових продуктів, оскільки на сьогодні це питання є надзвичайно актуальним і пріоритетним у діяльності відповідних центральних органів виконавчої влади.

"Президентом України, прем'єр-міністром України і урядом доручено Міністерству охорони здоров'я України, Мінагрополітики, Держветфітослужба, Держсанепідслужбі, Держспоживінспекції забезпечити здійснення ефективного державного нагляду за дотриманням вимог законодавства, в тому числі, за безпечністю та якістю харчових продуктів, питної води і вжити заходів щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь, - зазначив Качур.

Читайте також: Арбузов доручив перевірити мережі громадського харчування

За його словами, МОЗ наголошує на необхідності швидкого реагування та здійснення відповідних заходів кожним центральним органом виконавчої влади в межах компетенції, а також координації своїх дій з метою недопущення ввезення та реалізації небезпечних харчових продуктів на території України.

Учасники наради також обговорили питання забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей за системою швидкого сповіщення про ризики щодо харчових продуктів і кормів (Європейська система - RASFF) і негайного інформування компетентних органів з метою прийняття відповідних заходів, а також розширення методологічної роз'яснювальної роботи з забезпеченням безпеки харчових продуктів на підприємствах і в установах громадського харчування, контролю суб'єктів господарювання, які повинні забезпечувати належний рівень безпеки харчових продуктів.