ua en ru

МОЗ Україні з 14 по 29 липня призупинив експлуатацію 48 дитячих оздоровчих установ і харчоблоків

На виконання доручення міністра охорони здоров'я України державною санітарно-епідеміологічною службою МОЗ України за період з 14 по 29 липня здійснено 3 тис. 215 перевірок дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, у 718 з них виявлено порушення санітарного законодавства, що складає 22,3 % від загальної кількості перевірених закладів. Головними державними санітарними лікарями адміністративних територій призупинено експлуатацію 48 закладів оздоровлення та відпочинку дітей та харчоблоків, 12 справ передано до прокуратури, повідомляє прес-служба МОЗ України.

За виявлені порушення санітарного законодавства до адміністративної відповідальності було притягнуто 777 посадових осіб закладів оздоровлення та відпочинку. Від роботи відсторонено 393 працівники, які не пройшли профілактичний медичний огляд.
Фахівцями державної санепідемслужби перевірено 1 тис. 521 підприємство з виробництва та постачання харчових продуктів, з яких на 343 виявлені порушення санітарного законодавства, у зв'язку з чим 346 посадових особи притягнуто до адміністративної відповідальності, а 329 осіб відсторонено від роботи за не пройдені профілактичні медичні огляди.
Головними державними санітарними лікарями адміністративних територій призупинено функціонування 18 підприємств з виробництва та постачання харчових продуктів.
Головними державними санітарними лікарями адміністративних територій прийняті рішення про відновлення роботи 19 закладів (Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Сумська, Чернігівська, Одеська області, м. Севастополь) та 3 підприємства-постачальника харчових продуктів (Сумська область, м. Севастополь).
У ході здійснення рейдових перевірок організації оздоровлення та відпочинку дітей з 14 по 29 липня 2011 р. фахівцями державної санітарно-епідеміологічної служби було виявлено 4 наметові містечка та 10 наметових таборів, що розпочали своє функціонування без погодження їх розміщення з територіальними закладами санепідемслужби. Головними державними санітарними лікарями на місцях вжиті заходи щодо припинення їх функціонування.