ua en ru

МОЗ: в Україні від грипу померли 60 осіб

МОЗ: в Україні від грипу померли 60 осіб Фото: голова Моз Олександр Квіташвілі

Найвищий рівень смертності від грипу зафіксований в Одеській області

В Україні за епідемічний сезон грипу померли 60 осіб. Про це на брифінгу заявила позаштатний епідеміолог Міністерства охорони здоров'я України Ірина Колеснікова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Померло за цей сезон. Смертність становить 0,13 на 100 тисяч населення. 60 осіб", - повідомила Колеснікова.

Найбільша смертність від грипу зафіксована в Одеській області. В регіональному розрізі у Вінницькій області - 7 смертей, Волинській - 1, Донецька - 5, Житомирська - 1, Запорізька -1, Кіровоградська -1, Миколаївська -1, Одеська -22, Рівненська -2, Сумська -2, Харківська - 5, Хмельницька -1, Черкаська -5, Чернівецька - 1, Київ -5.

Колеснікова нагадала, що у 2009 році, коли в Україні була епідемія грипу, померли 1 тисяча 128 осіб.

У свою чергу в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас заявив, що в Донецькій та Рівненській області перевищено епідеміологічний поріг захворюваності.

"Якщо говорити про рівні захворюваності, то ми відзначаємо лише у двох регіонах - це Донецька та Рівненська області перевищення контрольних рівнів так званих епідеміологічних порогів. Вінницька область, Херсонська і Чернівецька знаходяться близько эпидпрога", - додав Протас.

За його словами, зниження приросту захворюваності спостерігається у Житомирській, Закарпатській, Київській, Луганській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській областях та Києві. В інших регіонах - відзначена тенденція до зростання.

Крім того, за останній день зафіксовано звернення 86 тисяч осіб в медичні установи.

Нагадаємо, Київська міська державна адміністрація посилила обмежувальні заходи в столиці з-за ситуації з грипом і ГРВІ.