ua en ru

Заборону на заняття в київських школах продовжено до 27 січня

Заборону на заняття в київських школах продовжено до 27 січня Фото: радник міського голови Києва Михайло Радуцький

КМДА посилила обмежувальні заходи в столиці через грип

Київська міська державна адміністрація посилила обмежувальні заходи в столиці через ситуацію з грипом та ГРВІ. Про це на брифінгу заявив радник міського голови Києва Михайло Радуцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щойно відбулося засідання тимчасової надзвичайної комісії КМДА, прийнято рішення не завершувати ті заходи, які оголосили в Києві 16 січня. На сьогоднішній день як мінімум до середи заходи продовжені, заборону на навчальний процес у школах продовжено. Олімпіади, які планувалися серед школярів на ці суботу-неділю, перенесені на інший термін", - повідомив Радуцький.

За його словами, для зниження поширення хвороби введені додаткові обмежувальні заходи.

"Це санітарні обмеження в місцях скупчення дорослого населення. Магазини, всі закриті приміщення, підприємства всіх форм власності", - зазначив Радуцький.

У той же час він уточнив, що серед таких заходів, зокрема, є введення масочного режиму на підприємствах і в місцях великого скупчення людей.

"Введений масочний режим в магазинах для співробітників в магазинах, в місцях проведення масових заходів, на ринках, у ресторанах, кафе, на всіх підприємствах громадського харчування. Також введено масочний режим на пасажирському транспорті - це метрополітен, автобуси, тролейбуси, трамваї. Водії, кондуктори будуть проходити додаткове обстеження кожного ранку", - зазначив Радуцький.

Також всі заклади зобов'язали проводити додаткову дезінфекцію приміщень. Він уточнив, що фіксується зростання захворюваності на грип та ГРВІ серед населення, а серед школярів відзначається зниження захворюваності на 11%.

Директор Департаменту охорони здоров'я КМДА Тетяна Донченко зазначила, що станом на 20 січня в Києві зафіксовано більше 26 тис. хворих на грип та ГРВІ, що на 33% нижче епідеміологічного порогу.

За словами начальника Головного управління ДержСЕС в Києві Олега Рубана, з початку епідсезону в Києві через грип та ГРВІ померли 7 людей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у школах Києва не будуть відновлювати заняття до поліпшення ситуації з грипом.