ua en ru

МОЗ планує заборонити продавати в Україні 250 російських препаратів

МОЗ планує заборонити продавати в Україні 250 російських препаратів Фото: Уляна Супрун (РБК-Україна)

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

Міністерство охорони здоров'я ініціювало заборону на продаж в Україні 250 найменувань ліків російського виробництва. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Вболіваємо за своїх: МОЗ пропонує заборонити російські ліки".

Про те, скільки і яких препаратів планується внести до переліку заборонених до реалізації в країні, РБК-Україна розповіла в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"В список можуть потрапити 250 препаратів. З них у дійсності тільки 150 мають якийсь фармакологічний ефект. Крім того, по всіх ліків, крім восьми, у нас є аналоги", - заявила вона.

При цьому в МОЗ не змогли надати РБК-Україна перелік конкретних найменувань російських препаратів, які можуть потрапити під заборону.

У свою чергу голова правління Союзу споживачів медпослуг, лікарських засобів та виробів медпризначення Владислав Онищенко зазначив, що в Україні продається багато російських медикаментів, які не мають прописаного в їх інструкціях ефекту, або є препаратами з недоведеною ефективністю та/або безпекою. У їх числі він назвав "Анаферон", "Лавомакс", "Віферон", "Цилоферон", "Кортексин", "Вітапрост".

Нагадаємо, інформацію про те, що Міністерство охорони здоров'я ініціює заборона на продаж в Україні ліків виробництва РФ, 4 квітня оприлюднила Уляна Супрун.