ua en ru

МОЗ планує чітко прописати в законопроекті про медстрахування економічні стандарти

МОЗ планує чітко прописати в законопроекті про медстрахування економічні стандарти Фото: обговорення законопроекту про медстрахування

Профільний комітет ВР та МОЗ домовились про подальшу спільну роботу над законопроектом

Міністерство охорони здоров'я планує чітко прописати в законопроекті щодо запровадження державного солідарного медичного страхування медичні та економічні стандарти. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Так, голова комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова провела зустріч із в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун, під час якої було обговорено запровадження медстрахування.

Так, Денісова наголосила на низці проблемних моментів законопроекту, які потребують доопрацювання, та зазначила, що за своєю суттю страхування має гарантувати соціальний захист, що включає матеріальне забезпечення.

"Представники міністерства запевнили, що взяли до уваги отримані зауваження. Зокрема, пообіцяли чітко прописати медичні та економічні стандарти. Наприкінці зустрічі сторони домовились про подальшу спільну роботу над законопроектом, щоб зробити цілісний документ, який буде спрямований не тільки на розв’язання проблем з оплатою медичних послуг, а й на захист інтересів застрахованих осіб (пацієнтів)", - підкреслюється у повідомленні.

Нагадаємо, раніше Супрун заявила, що зміни механізму фінансування, передбачені законопроектом "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", можуть зробити медицину доступною для всіх пацієнтів.