ua en ru

Медицина стане доступною після зміни механізму державного фінансування, - Супрун

Медицина стане доступною після зміни механізму державного фінансування, - Супрун Фото: Уляна Супрун

Зокрема буде можливість забезпечити безкоштовними ліками пацієнтів як за кордоном

Зміни механізму фінансування, передбачені законопроектом "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів", можуть зробити медицину доступною для усіх пацієнтів. Про це сьогодні на прес-конференції заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це є гарантія, щоб ви не мусили боротися за своє лікування, а ви мали гарантію, що воно буде ... Те, що прописане у Конституції, не діє, а ми мусимо знайти спосіб, щоб гарантувати стабільність, щоб ми могли гарантувати доступність і якість медицини", - заявила Супрун.

В.о. міністра зазначила, що за рахунок змін у фінансуванні системи Україна зможе, зокрема забезпечити безкоштовними ліками пацієнтів так, як це робиться за кордоном.

Наразі триває публічне обговорення законопроекту "Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів". Проект розроблено з метою реалізації Концепції реформи фінансування системи охорони здоров'я, затвердженої Кабінетом міністрів від 30 листопада 2016 року.

Нагадаємо, міністр соціальної поліції Андрій Рева заявив, що врезультаті того, що соціально-економічна ситуація змінилася, а система охорони здоров'я залишилася тією ж, ми отримали медицину, яка не може нікого лікувати.