ua en ru

МОЗ знову відсторонило Амосову від посади ректора НМУ

МОЗ знову відсторонило Амосову від посади ректора НМУ Фото: Катерина Амосова (УНІАН)

МОЗ подовжило роботу комісії з перевірки обставин зриву іспиту у студентів-стоматологів

Міністерство охорони здоров'я (МОЗ) України знову відсторонило Катерину Амосову від посади ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Про це йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Як зазначається, через зрив іспиту “Крок 1. Стоматологія” у студентів 3 курсу стоматологічного факультету, МОЗ створило комісію для перевірки всіх обставин справи.

У відомстві зазначають, що адміністрація НМУ протягом більш ніж тижня блокувала роботу комісії.

"Лише на 9 день роботи комісії Катерина Амосова з'явилася на засідання та надала копії матеріалів щодо процедури проведення екзамену та співпраці з Центром тестування. Зважаючи на значний обсяг документів, МОЗ України прийняло рішення продовжити роботу комісії ще на два тижні - до 23 березня. На час роботи комісії Катерина Амосова відсторонена від обов’язків", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, обов’язки ректора виконуватиме перший проректор Ярослав Цехмістрі.

Комісія МОЗ з перевірки належного забезпечення проведення для студентів Національний медичний університет імені О.О. Бог...

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України 6 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 2 березня Адміністративний суд Києва поновив Катерину Амосову на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця. Відповідно до рішення суду, було зупинено дію наказу Міністерства охорони здоров'я, яким Амосову було відсторонено на 2 тижні у зв’язку з перевіркою. У МОЗ мають намір оскаржувати таке рішення суду.