ua en ru

МОЗ заперечує факт епідемії кору в Рівненській обл

Міністерство охорони здоров'я України заперечує факт епідемії кору в Рівненській області. Про це повідомили в управлінні охорони здоров'я Житомирської ОДА, передає прес-служба МОЗ.

"Це тільки підвищення рівня захворюваності, яке викликане відмовою від щеплень і циклічністю захворювання", - сказала заступник начальника управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Марія Думановська.

За її словами, всього в Рівненській обл. налічується близько 4 тис. осіб, які не дали згоди на вакцинацію, з них майже 2,3 тис. проживають у Сарненському районі. Головна причина відмов - релігійні переконання батьків, які не дозволяють вакцинувати дітей.

За інформацією Головного управління Держсанепідслужби у Рівненській обл., з 23 жовтня по 8 листопада в c. Цепцевичі Сарненського району Рівненської області серед учнів загальноосвітньої школи i-III ступенів було зареєстровано спалах кору, в результаті якої за станом на 8 листопада постраждало 53 дитини. У всіх пацієнтів - легка форма захворювання. До речі, за останні шість років на Рівненській обл. спостерігалися лише поодинокі випадки захворювання на кір, а у Сарненському районі не було зафіксовано жодного.

Станом на 8 листопада десять дітей перебувають на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Сарненської центральної районної лікарні, троє знаходяться на амбулаторному лікуванні і 40 осіб вже проліковано. Медична допомога хворим надається в необхідному обсязі.

Нагадаємо, у Рівненській обл. за останні два місяці зареєстровано 559 випадків захворювання на кір.