ua en ru

МОЗ оприлюднило список документів, прийнятих Кабміном у рамках реформи охорони здоров'я

МОЗ оприлюднило список документів, прийнятих Кабміном у рамках реформи охорони здоров'я Фото: Кабмін затвердив 10 постанов для реформування системи охорони здоров'я

Уряд прийняв 10 постанов

Кабінет Міністрів України прийняв ряд постанов у рамках реформування системи охорони здоров'я в Україні. Список документів опублікований на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Уряд затвердив постанову про створення госпітальних округів, ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, постанову, що спрощує лікарням процес формування кошторисів, а також 2 постанови, якими з резерву та шляхом перерозподілу на поточний рік додатково виділено понад 867 млн гривень

Ключовим документом вважають концепцію реформи фінансування системи охорони здоров'я.

Концепція закріплює модель солідарного медичного страхування всіх громадян. Збори страхових внесків будуть здійснюватися через загальну систему оподаткування і збиратися у державному бюджеті. Таким чином виплати за лікування окремої людини не будуть прив'язані до розміру індивідуальних внесків.

Крім того, з'явиться поняття гарантованого пакету медичної допомоги, що передбачає певний набір медичних послуг і ліків, право на отримання якого будуть мати всі громадяни.

Процес переходу на нову модель фінансування буде поступовим. Він розрахований на 3 роки з остаточним введенням в 2020 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці за рік витратили понад 7 млрд гривень на рекомендовані МОЗ ліки.