ua en ru

МОЗ має намір клопотати перед Міноборони про звільнення головного військового санітарного лікаря

Міністр охорони здоров'я України Зіновій Митник має намір рекомендувати керівництву Міноборони розглянути питання про відповідність займаній посаді головного санітарного лікаря Міноборони Валерія Баркевича. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомили в прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.
Також у прес-службі повідомили, що за завданням міністра охорони здоров'я З.Митника, в Харківський університет Повітряних сил імені Кожедуба для з'ясування обставин отруєння курсантів виїжджав головний санітарний лікар України Сергій Риженко, який виявив там "безліч фактів порушень санітарних умов".
У прес-службі уточнили, що З.Митник підпише подання про невідповідність займаній посаді головного санітарного лікаря Міноборони В.Баркевича, а також керівництва Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба, і лікарів, які там працюють.
Нагадаємо, увечері 7 листопада були госпіталізовані 10 курсантів Харківського університету Повітряних сил імені Кожедуба та один курсант Юридичної академії з діагнозом "гострий гастроентероколіт". 11 листопада кількість госпіталізованих курсантів збільшилася до 15 осіб, а ще 40 курсантів були госпіталізовані на карантин.