ua en ru

МОЗ щорічно виділяє близько 568 млн грн на потреби у протезуванні, - АПУ

Держава має все необхідне для забезпечення постраждалих протезами, для цього є достатньо коштів і виробничих потужностей. Про це сьогодні заявила радник Президента з гуманітарних питань Ольга Богомолець на нараді з питань забезпечення протезами постраждалих на Майдані і в зоні проведення АТО, передає прес-служба глави держави.

За словами Богомолець, потрібна лише координація дій, формування єдиного реєстру постраждалих, які потребують протезування, і ця робота вже на етапі завершення.

"За інформацією Міністерства охорони здоров'я, держава щорічно виділяє близько 568 млн грн на потреби у протезуванні, якого щороку в Україні потребують від 11 до 13 тис. осіб. Цього року у зв'язку з подіями на Майдані і бойовими діями в зоні проведення антитерористичної операції кількість людей, яким потрібні протези, збільшилася", - йдеться в повідомленні.

В координаційному центрі радника Президента зараз остаточно опрацьовують список осіб, яким потрібне протезування.

Нагадаємо, 11 вересня міністр соціальної політики України Людмила Денисова заявила про те, що Кабінет міністрів України збільшив фінансування на 279 млн грн для протезування учасників антитерористичної операції. За її словами, велика частина поранених учасників АТО вимагає протезування кінцівок.

За даними Богомолець, протезування та нейрореабілітації потребують 49 бійців АТО на Донбасі.