ua en ru

У Мін'юсті розповіли про поліпшення умов утримання засуджених на довічний термін

У Мін'юсті розповіли про поліпшення умов утримання засуджених на довічний термін Фото: засуджені на довічний термін зможуть жити не в камерах

Ув'язнені зможуть проживати в камерах

Міністерство юстиції планує до 2020 року дозволити ув'язненим, засудженим на довічний термін, відбувати покарання не в камерах, а в звичайних житлових приміщеннях не території колоній посиленого режиму. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як повідомляється, до 2019 року претендентами на розгляд питання про переведення будуть 114 осіб, а в 2020 – 292 людини.

За станом на 1 квітня 2017 в багатомісних камерах міститься 540 чоловік. Всі вони протягом 5 років за умови дотримання режиму відбування покарання зможуть міститися в звичайних житлових приміщеннях. Всього в установах виконання покарань міститься 1591 особа, засуджена до довічного позбавлення волі, в тому числі 22 жінки.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій сьогодні, 1 червня 2017 року, підписав законопроект №5534 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення)", так званий "закон Савченко".