ua en ru

У Мін'юсті назвали число засуджених за пов'язані з наркотиками злочини

У Мін'юсті назвали число засуджених за пов'язані з наркотиками злочини Фото: Міністерство юстиції (УНІАН)

В тюрмах понад 7 тис. осіб відбувають покарання за такі злочини

В українських тюрмах понад 7 тис. осіб відбувають покарання за пов'язані з незаконним обігом наркотиків злочини. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мін'юсту.

"Все в наших установах відбуває покарання за правопорушення, пов'язані з незаконним обігом наркотиків, 7178 осіб, близько 2 тисяч - схильні до поширення наркотиків", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що за півроку в установах Мін'юсту правоохоронці викрили 1121 злочин, пов'язаний з незаконним обігом наркотиків, вилучено 58 кг наркотиків.

"Близько 230 разів наркотики перекидали через паркан, зафіксовано 180 випадків вилучення в посилках, близько 150 випадків в передачах, ще 30 разів намагалися пронести наркотичні засоби через КПП. Менш популярні способи - під час побачень, після прибуття з ізоляторів тимчасового тримання, інших установ і судових процесів", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Львівській області прикордонники виявили 27 кг наркотиків. Українець намагався вивезти до Польщі речовини з вмістом трамадолу і фентинила.