ua en ru

У Львівській області прикордонники виявили 27 кг наркотиків

У Львівській області прикордонники виявили 27 кг наркотиків Фото: наркотики на кордоні з Польщею (прес-центр ДПСУ)

Українець намагався вивезти до Польщі майже 27 кг трамадолу та фентинілу

Прикордонники Львівського загону спільно з митниками запобігли перевезенню через державний кордон великої партії наркотичних речовин, а саме - близько 27 кілограмів. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби України.

"У пункт пропуску "Угринів", що на кордоні з Польщею, прибув мікроавтобус "Mercedes" польської реєстрації. Під час здійснення заходів контролю службовий пес прикордонників, натренований на пошук наркотиків, зреагував на конструктивні порожнини іномарки, де було виявлено 26 пакунків білого порошку. Громадянин України мав намір вивезти до Польщі майже 27 кілограмів наркотичних речовин із умістом трамадолу та фентинілу", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за цим фактом до Національної поліції направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 305 КК (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).

За даними відомства, наразі рослинну речовину вилучено та разом із власником передано співробітникам Управління СБУ у Львівській області. Триває експертиза.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці в Одеській і Миколаївській областях ліквідували організоване злочинне угрупування, яке займалося вирощуванням, виготовленням та збутом наркотичних речовин.