ua en ru

У Мін'юсті назвали число боржників зі сплати аліментів

У Мін'юсті назвали число боржників зі сплати аліментів Фото: аліменти

Боржниками зі сплати аліментів є понад 75 тис. українців, серед них є і депутати

Публічний реєстр боржників по сплаті аліментів налічує вже понад 75 тис. записів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саме зараз хочу, щоб ви стали свідками публічного запуску реєстру боржників, які фактично більше трьох місяців мають борг по сплаті аліментів. У цьому реєстрі вже понад 75 тисяч електронних записів з такими боржниками", - розповів він.

Також Петренко додав, що в цьому реєстрі "є і депутати, і колишні міністри, і представники органів центральної виконавчої влади, і місцевої влади, і силовиків".

Нагадаємо, в Україні презентували публічний реєстр неплатників аліментів. Він почне повноцінну роботу у вівторок, 6 лютого. Як повідомив глава Мін'юсту Павло Петренко, на обліку в органах виконавчої служби Міністерства юстиції України перебуває саме така кількість судових рішень, за якими батьки, в основному це чоловіки, намагаються ухилитися від прямого конституційного зобов'язання захисту маленьких українців, які стають заручниками побутових чвар, проблем між дорослими.